BEKÖSZÖNTŐ

Üdvözöljük az Ökológiai Kutatóközpont honlapján!

Kutatóközpontunk fő feladata a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák magas színvonalú kutatása, beleértve a vízi és szárazföldi élővilágot is. Központunk elsősorban ökológiai kutatásoknak ad otthont, de számos vizsgálatunk kapcsolódik a mező- és erdőgazdálkodás biodiverzitásra kifejtett hatásához, a hagyományos ökológiai tudáshoz, vagy interdiszciplináris témákhoz.

Kutatóközpontunk 2012-ben alakult meg három intézet összeolvasztásával. Nagy erővel dolgozunk az intézetek és a tudományágak integrálásán, hiszen egymástól elszigetelve nehéz a komplex környezeti kihívásokkal szembenézni. A kutatásokon túl, elkötelezettek vagyunk a tudomány és társadalom közötti híd építésében, így részt veszünk Európai Uniós és globális szakpolitikák kidolgozásában.

Mivel a Kutatóközpont a legnagyobb ökológiai intézmény Magyarországon, feladatunk és felelősségünk egyrészt a nemzet tanácsadójának lenni különböző, a biodiverzitást és az élővilágot érintő kérdésekben, másrészt feladatunk, hogy támogassuk a magyar ökológia fejlődését. Hazai és nemzetközi rendezvényeket szervezünk, illetve biztosítunk otthont számukra, részt veszünk az oktatásban és ismeretterjesztésben.

Kérem, nézze meg honlapunkat, hogy lássa, hogyan épül fel és miként működik a Kutatóközpontunk. Nyitottak vagyunk minden együttműködésre, ötletre és véleményre.

Köszönjük az érdeklődését.

Szathmáry Eörs
főigazgató
MTA rendes tagja

Elérhetőségünk: titkarsag [at] okologia.mta.hu

Kapcsolódó oldalak: